Microsoft s’obre a internet.

20080318elpepunet_1 Amb un titular similar apareix avui a “El País” una noticia que parla del nou servei que Microsoft ofereix als usuaris d’Office.

Aquest servei és similar al Google Docs, però de millor qualitat global. A diferència de Google, Microsoft permet editar directament en Word o Excel els documents compartits i “penjats” de internet.

Per què he dit: millor qualitat global? En principi, el servei que ofereix Google està força bé i per sortir del pas i compartir arxius, funciona, però hi ha el problema que la “decoració” [corporativa] queda eliminada. Potser a un estudiant no li fa res, però a una petita empresa potser sí.

Amb aquest pas, Microsoft s’enfronta directament amb el software lliure, sobretot l’OpenOffice, perquè projecta la qualitat del paquet ofimàtic a la xarxa.

Com diu l’article de “El País” un 90% d’equips disposa de l’Office, fins ara, a canvi d’una mica de llibertat (programari lliure) calia renunciar a la qualitat, avui no cal renunciar ni a la qualitat ni a la llibertat, al cap i a la fi, tothom té un amic que té un conegut que ens pot deixar el CD de l’Office per instal·lar-nos-el.

Però, què puc fer amb Office Live WorkSpace?

  1. Compartir arxius amb els coneguts.
  2. Tenir a internet una còpia de seguretat de la informació que no sigui massa crítica.
  3. Compartir arxius amb els DESCONEGUTS (o no tant coneguts com al punt 1) i aquest punt, per mi, és crític. Us ho explico amb un exemple: el Word té una opció per correcció d’errors o fer suggeriments d’estil en un document; l’editor divideix la pantalla verticalment en dues, en la principal (l’esquerra) s’hi maté el text original i en la lateral (dreta) el corrector -la persona experta en llengua- va afegint-hi les suggerències. Jo obro l’arxiu des de casa meva, accepto els canvis suggerits o no sense perdre el formateig de Word. El corrector no té perquè ser conegut meu i pot ser que treballi Office, no puc pas fer que canvii de costums i es passi a l’OpenOffice.

Com m’hi apunto?

Només cal anar a la web d’aquest enllaç i utilitzar l’usuari i password que teniu pel Messenger per activar el servei. De moment només està en Anglès, però aviat estarà disponible en altres llengues.

Microsoft s’aprofita, amb tota legitimitat (legal i ètica) de la difusió del paquet d’ofimàtica Microsoft Office per oferir aquest servei.

Un punt per Microsoft.

Salutacions.

PS: encara que no ho sembli, jo soc usuari de linux (Ubuntu 7.10 frisant per provar la 8.04) però cal reconèixer els bons moviments empresarials. Jo utilitzo Google Docs i, ara, Office Live WorkSpace.

What's this?

You are currently reading Microsoft s’obre a internet. at Quatre Coses.

meta