El màrqueting del software lliure.

Què és el software lliure?

Bé, en aquestes hores suposo que a tothom li deu de sonar de què va això del Software Lliure o, com es diu per aquí: programari lliure. Estem parlat de programes que no cal comprar. Aquesta, crec jo, que seria la definició més entenedora per a qui no li cal entendre de llicències sinó de si cal o no pagar per utilitzar un programa.

I doncs, per què “màrqueting” i programari lliure? Doncs per evitar definicions tan desastroses com la següent, en que una persona demanava ajuda a uns “experts” fent-los la pregunta de què era el programari aquest; la resposta de l’expert.

“El programari lliure son un grup de programes molt potents desenvolupats per voluntaris que no cobren per treballar, son programes fets per grups de persones a casa seva”

Amb una definició d’aquesta mena no anem enlloc. Com pretenem que el programari lliure arribi a les nostres llars amb una “inseguretat” com la que ens fa arribar l’expresió: “… desenvolupats per voluntaris…”? No home, no, hem de ser una mica més vius.

No hi ha dubte que el programari lliure és potentíssim. Molt més ràpid que el de pagament (el Windows de Microsoft, per exemple) i infinitament més segur, tan segur que no hi ha ni virus per aquests sistemes.

És gratuït, no obstant això, disposa d’una suite ofimàtic que no ha de envejar res al Word, Access o Excel. Corrector ortogràfic en Català o en qualsevol llengua incorporat a TOTS ELS PROGRAMES (fins i tot al messenger, bé, al seu equivalent) Aquesta és la manera correcta de promocionar aquest programari tan útil i bo, no pas parlant de com s’ha desenvolupat.

Bé, només era un apunt.

Salutacions

What's this?

You are currently reading El màrqueting del software lliure. at Quatre Coses.

meta