Tecnologia i aprenentatge (II) -l’escola-

L’altre dia llegia en un blog educatiu (d’un mestre d’ESO, crec) algunes objeccions sobre la utilitat d’un curs de WordPress. WordPress, si no ho sabíeu, és el programa que et permet tenir un blog, per exemple, això que esteu llegint, el menu de la dreta, les capçaleres dels articles, estan fets amb WordPress. És, resumint, una eina que ens permet comunicar i difondre continguts.

L’objecció del professional en qüestió sobre la utilitat de l’eina (i dels blogs en general) vessava sobre si el fet que els alumnes tinguin accés als blogs a l’escola (un blog interescolar, a banda dels que puguin tenir personalment) afavoriria d’alguna manera l’aprenentatge del alumne. Jo no soc educador, però crec que sí. Indubtablement.

Deixant de banda les “contres”, els “pro’s” crec que paguen la pena, jo veig, entre altres, els següents:

  • Augment de la capacitat de redacció en ser conscient l’alumne que allò podria ser llegit per professors o altres alumnes.
  • Augment de l’autoconsciència (creixement personal) en fer-ser diferent al tenir una cosa diferent i seva. Aquest fet -l’enformiment personal, crec, motivaria més l’alumne per explorar allò que l’interessa. Autodidacta en certa mesura.
  • El professorat seria conscient, en tot moment, de la evolució del alumnat, tot i que això requeriria cert temps per observar el blogs dels alumnes.
  • Els pares podrien fer un seguiment més acurat de la evolució i inquietuds de l’alumne.

Hi ha moltes maneres de plantejar la introducció del blog en l’aula i una d’elles podria ser en forma d’eina que l’escola dona a tot alumne en començar un nou curs. L’escola podria preparar un blog, una pàgina senzilla, per cada alumne i assignar-li en començar el curs, a partir d’aquí, les possibilitats son moltes.

Salutacions,

What's this?

You are currently reading Tecnologia i aprenentatge (II) -l’escola- at Quatre Coses.

meta