Tecnologia i aprenentatge (I)

Avui tinc una parell -per començar- d’articles sobre tecnologia i aprenentatge. El primer, aquest, és relativament breu i parlarà sobre el GIMP. GIMP és un programa molt potent de tractament d’imatges i molt en aquest moment, vol dir massa per l’usuari no tècnic.

Continueu llegint, que és interessant -crec.

 gimp-thumb.jpgJo soc dels que pensa que l’usuari no ha de saber informàtica per utilitzar el programari, i fins ara sembla que Microsoft & Apple guanyen la partida a Linux, però això està canviant; bé, les forces es van igualant.

Fins fa pocs anys els que ens volíem passar a Linux (o utilitzar software gratuit sobre Windows) buscàvem programes com en GIMP per substituir el Photoshop -ja se que vosaltres teniu el Photoshop, però m’agradaria saber quants heu pagat per ell; a quants us l’ha instal·lat aquell amic informàtic? o l’amic del vostre fill?

Fins fa poc ens trobàvem en que tot i la potència dels programes gratuïts, la corba d’aprenentatge per aprendre a utilitzar-los era massa costosa, ja que calia començar de zero. Jo no entenc la mania dels programadors en fer “coses noves” en reinventar lo inventat i canviar de nom les coses; així doncs, jo, em trobo amb un GIMP molt potent, però que no em fa passar del Photoshop per que no tinc temps per aprendre a fer-lo funcionar.

Finalment sembla que ha aparegut una versió de GIMP que mostra un aspecte més similar al Photoshop i, tot i que no massa, fa que la corba d’aprenentatge no tingui tanta pendent. Espero qeu d’aquí a uns anys tots puguem triar entre Windows o Linux sense perdre prestacions, de tota manera, crec que això no passarà fins d’aquí a un parell de generacions. 

Salutacions,

What's this?

You are currently reading Tecnologia i aprenentatge (I) at Quatre Coses.

meta