Maneres de veure la realitat.

Fa un moment estava treballant en una mena de informe per determinar quina tecnologia web convé a un client, bé, ara no toca parlar d’això, el cas és que he trobat una taula comparativa que deia: “Firefox cada vez mas cerca de ser el navegador más usado” i a sota mostrava la següent gràfica:

És força curiós. Tenim un navegdor web, el firefox, que és utilitzat per un 36.47% dels internatutes i un altre que l’utilitza una majoria important: 58.75%, jo, a això, sempre n’he dit majoria gairebé absoluta.

És com si veiés un titular a la premsa francesa que digués: “Segolene, cada cop més propera a la majoria absoluta, es perfila com la propera presidenta de la república francesa.” tot i haver perdut les eleccions. Jo crec que els internautes, els fanàtics del software lliure, veuen or allà on només hi ha palla, i amb això no vull dir que estigui en contra del software lliure sinó que al firefox encara li falta molt camí per recorrer abans d’atrapar al Internet Explorer.

El firefox, i no és una opinió meva, mostra grans problemes de compatibilitat entre versions del mateix producte, jo he treballat en disseny web i em moc entre dissenyadors professionals que duen a terme projectes per grans entitats i treballar per adaptar l’aspecte web per firefox, preveient la compatibilitat entre versions, els està portant pel camí de la amargura.

És cert que l’Explorer no seguix massa estàndars. Però també és cert que el fet de tenir la majoria d’usuaris fa que estigui creant un estàndar de facto.

Per acabar, només dir que jo estic a punt de cobrar un milió d’euros al més, només hauré d’esperar un parell de mil·lenis.

 Salutacions.

What's this?

You are currently reading Maneres de veure la realitat. at Quatre Coses.

meta